ANKARA KOLEJİ’nde LGS Hazırlıkları Sistematik Olarak Uygulanır.

7.SINIFLARDA

• LGS hazırlıkları okulların kapandığı hafta başlar.
  • Haziran ayında 60 saatlik LGS ön hazırlama programı uygulanır.
  • Ön hazırlama programından sonraki günlerde de yaz planı yapılarak takip edilir.
  • LGS çalışmaları Eylül ayında, okullar açılmadan iki hafta önce yapılan derslerle devam eder,
  • İki haftalık programdan sonra yapılacak seviye sınavı ile okul dönemi başlar.

8.SINIFLARDA

• Pandemi sürecinde; hafta içinde 30 saat ders, her gün birer saat etüt ve hafta sonunda 6 saat etüt olmak üzere toplam 41 saat ders programı uygulanır.
  • Her bir dersten en az iki yardımcı kaynak kitap takip edilir.
  • Her dersten yardımcı yaprak testler kullanılır.
  • Sınava en az dört hafta kala LGS konularını tamamlanır.
  • Toplam on deneme sınavı yapılır.
  • Deneme sınavlarının her biri farklı ve seçkin yayın evlerinin denemelerinden seçilir.
  • Deneme sonuçları öğretmenler tarafından kontrol edilip eksiği olan öğrenciler ilave etütler uygulanır.
  • Her hafta bir gün her öğrenci için iki saat bireysel etüt yapılır.
  • Son haftalarda okulumuzda genel tekrar ve DOPİNG programı yapılır.
  • LGS öğrencilerimizle özel olarak gezi programları planlanır.
  • Sınavdan bir gün önce moral gezisi ile çalışmalarımızı tamamlanır.
  • Öğrencilerimiz bütün konularını tamamlamış ve tekrarlarını yapmış olarak büyük bir moralle LGS’ye özgüven içerisinde girerek başarılı bir sonuç alır.